Kövessen Minket
HU
Szobafoglalás
(+36) 36 688 608

Nem szállodai programok

III. Egri Országos Akvarell Triennálé - 50 éves évforduló

Időpont: 2018. 07. 14. - 2018. 07. 14.

A Dobó István Vármúzeum és a Magyar Vízfestők Társasága szervezésében megrendezésre kerül a III. Egri Országos Akvarell Triennálé a Kepes Intézetben.

A kiállítás, hasonlóan a húsz alkalommal sikeresen megrendezett akvarell biennálékhoz és két triennáléhoz, áttekintést ad a döntően azáttetszőségre építő kortárs vízfestészeti technikák legújabb eredményeiről. A szabad beadású, de szakmai zsűri által válogatott tárlat célja, hogy lehetőséget kínáljon új művészi tartalmak és formák kereséséhez, új művészi megnyilatkozások felvonultatásához e sokféle megoldásra, közlésmódra alkalmas, innovatív festészeti eljárás művelőinek, és élvezetes időtöltést kínáljon a műfaj szépségeit, izgalmait szerető műkedvelő közönségnek.
Városunk jelentős kiállító helyein ebben az időben a treinnáléhoz kapcsolódó egyéb exkluzív válogatások is bemutatásra kerülnek. A Ziffer Sándor Galériában (Kossuth Lajos utca 17.) Földi Péter Kossuth-díjas, Prima Primissima díjas festőművész, a II. Országos Akvarell Triennálé nagydíjasa Csillagfény nélkül című kamara-kiállítása, illetve a Párhuzamosan – válogatás a Miskolci Grafikai Biennálék, a Salgótarjáni Rajzbiennálék és az Egri Akvarell Biennélék gyűjteményes anyagából című kiállítások, a Vitkovics-házban pedig a huszonhét éves Magyar Vízfestők Társasága tagjainak műveiből összeállított kiállítással ünnepeljük a magyar akvarell-festészetet. A 2018-as kiállítás jelentőségét ugyanis az adja, hogy az első országos egri akvarell tárlat ötven évvel ezelőtt, 1968-ban került megrendezésre Eger város önkormányzata támogatásával.
A színes katalógus által is dokumentált kiállítások a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Művészeti Akadémia támogatásával valósulhatnak meg.
A több száz alkotás legjobbjai díjazásban részesülnek. A díjak a kiállítás megnyitóján (július 14-én 11.00 órai kezdettel) kerülnek átadásra a díjalapítók képviselői által. A kiállítást megnyitja: P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet folyóirat főszerkesztője.

Kepes Intézet – III. Országos Akvarell Triennálé 
Ziffer Sándor Galéria – Csillagfény nélkül – Földi Péter, a II. Országos Akvarell Triennálé nagydíjasa kamara-kiállítása
Párhuzamosan – Válogatás a Miskolci Grafikai Biennálék, a Salgótarjáni Rajzbiennálék és az Egri Akvarell Biennélék gyűjteményes anyagából

Vitkovics-ház – Magyar Vízfestők Társasága kiállítása

Ünnepélyes, díjkiosztással egybekötött kiállítás megnyitó: 2018. július 14. 11.00 – Kepes Intézet.
A kiállítást megnyitja: P. Szabó Ernő művészettörténész, az Új Művészet folyóirat főszerkesztője.


Lóránt János Demeter akvarellje a Dobó István Vármúzeum gyűjteményéből

Ugye Ön sem akar lemaradni
különleges, valamint legfrissebb ajánlatainkról?


Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot