Kövessen Minket
HU
Szobafoglalás
(+36) 36 688 608

Nem szállodai programok

Kepes György – olajfestmények, fotók, fotogramok

Időpont: 2018. 07. 01. - 2018. 07. 31.

Állandó kiállításunk a világhírű teoretikus és képzőművész Kepes György hagyatékára épül, mely mai szemmel közelít a művészet és a technológiakapcsolatához. 

A XX. században az elsők közt ismerte fel a tudomány eredményeinek művészi felhasználásának lehetőségét. A kiállításon megtekinthetőek amerikai magángyűjteményekből származó lírai festményei, avantgárd fotói és a fénnyel mint kreatív médiummal alkotott művei.

Kepes György egyike volt azoknak a nagy művészeknek a sorában, akik a reneszánsz humanista műveltség holizmusát megértve “a tudós agyával”, egyfajta homo universalisként tekintettek a természetre, hogy annak működését megértve, párhuzamba állíthassák a tudomány és a technika lélegzetelállító eredményeivel. Kepes több szálon futó és szerteágazó tevékenysége (festő, pedagógus, fényképész, elméleti Író és szerkesztő) új művészeti ágak megszületését eredményezte.

Kepes György számos nagy jelentőségű munkát készített a fénnyel kapcsolatban pl.: az 1949-ben az első, képzőművész által készített programozott fényfal a RadioShack homlokzatán, Bostonban; az 1959-ben megvalósított KLM székház kinetikus fényfala, New York, Times Square; kinetikus fényfal, Cambridge, Harvard Square-i metrómegálló, illetve a szakrális dekorációk. Ezen kívűl sorolhatnánk Chicagótól –San Francisco-ig számos helyen megtalálható fényművészeti munkáit.

ÁLLANDÓ KIÁLLÍTÁS - MEGTEKINTHETŐ NYITVATARTÁSI IDŐBEN
Nyitvatartás
kedd-szombat, 10-18-ig

Jegyárak: 
Teljes árú jegy: 1200 Ft
Diák jegy: 600 Ft
Nyugdíjas: 600 Ft (70 év felett ingyenes)

Ugye Ön sem akar lemaradni
különleges, valamint legfrissebb ajánlatainkról?


Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot