Kövessen Minket
HU
Szobafoglalás
(+36) 36 688 608

Borkóstoló kínálatunk

A híres egri történelmi borvidék 6040 hektár területre terjed ki, a szőlőültetvényeken a helybéli lakosok 1000 évvel ezelőtt fogtak bele a szőlőtermesztésbe, az évszázadokat átölelő tapasztalatok eredménye azon kiváló borok sora, melyeket vendégeink is megkóstolhatnak.

Juhász Testvérek Pincészete

A pincészet az Egri Borvidék egyik legismertebb tradicionális családi borászata. 1996-ban alapították. A vulkanikus eredetű riolittufa pince optimális körülményeket biztosít a borok ízgazdag érlelésének, melyek tölgyfa hordókban több évig érlelődnek. A Pincészet egyik csúcsbora az Egri Cabernet Franc Grand Selection (Challenge Du Vin Bordeaux, 2011, ezüstérem), mely egy mély rubin színű, tartalmas, testes vörösbor. Illatát szeder, dohány és kávé teszi különlegessé. Egyedi karakterű, különleges és nemzetközi díjakat nyert borokat kóstolhatunk itt.

Borkóstoló Program:
pincelátogatás szakvezetéssel
3D-s filmvetítés a pincészetről és a borvidékről
prezentált borkóstoló étkezéssel vagy anélkül.

St. Andrea Szőlőbirtok

A St. Andrea szőlőbirtok Egertől 15 percnyi autóútra Egerszalókon található és szeretettel várja a borszerető érdeklődőket, ahol pincelátogatás és borkóstolás során megismerkedhetnek az egri borvidékkel és a nemzetközileg is elismert St Andrea borokkal. A borokhoz frissen sütött kenyeret, olajat és sajtot kínálnak, de lehetőség van különleges házi kézműves sonka kóstolására is. A St Andrea pincészet borásza Dr. Lőrincz György a Borászok borásza (2008), egy mélyen vallásos, szofisztikált ember. Az Egri Csillag Napbor kóstolása nélkül ne menjünk haza, a 2011-es évjárat a Finger Lakes International Wine Competition (2013, USA) ezüstérmes bora lett.

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

A pincészet Eger belvárosától tíz percre helyezkedik el egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A kőfejtő 3,2 hektáron helyezkedik el négy bányaudvarban, melyek alagutakkal vannak összekötve. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető egy pincelátogatással egybekötött borkóstoló során. A borbemutató történhet a csendes, parkosított bányaudvarban 30 méteres falak között, vagy kóstolóhelyiségeink valamelyikében.

Borkóstoló ajánlat:
-          A bányaudvarok bejárása, pincelátogatás
-          6 féle bor kóstolója ásványvízzel
-          Előadás a borvidékről, a pincészetről és a borokról (összesen 2 óra)

Menüajánlat borkóstolóval:
-          A bányaudvarok bejárása, pincelátogatás
-          6 féle bor kóstolója ásványvízzel
-          Előadás a borvidékről, a pincészetről és a borokról (összesen 2 óra)
-          4 fogásos vacsora

Lazactatár, mozzarellás paradicsomsalátával
Vadmalac leves tejfölösen
Szarvasfilé tejfölös, sonkás, gombás, uborkás raguval, burgonya krokettel

Vagy

Szarvasfilé, vörösboros szedres mártással, kapros túrós herőcével
Házi sajttorta, erdei gyümölcs öntettel

Gál Tibor Pincészet

Lazán elegáns borbár, a város igazi borélmény centruma: borbár, érlelőpince, kóstolóhelyiség, borbolt, előadóterem és múzeum is egyben. A Fúzióban igazi kulináris- és borélményben lesz része az ide látogatónak. Kóstolják meg Eger történelmi borát: a mély és zamatos Egri Bikavért – mely egy vörös cuvee bor, ebből itt szuperior tételeket találunk. Aki a frissebb, gyümölcsösebb borokat szereti az Egri Csillagból (Star of Eger) kérjen. Ez a borvidék másik kiemelt bora, a Bikavér fehér párja, a világon az egyetlen házasított fehérbor. A borok mellé kérhetünk ízletes tapenádokat, a gyerekeknek a verjue limonádét ajánljuk.

Borkóstolás pince és bormúzeum bemutatással - 4 bor:     
-Design pince látogatása, Bikavér Múzeum látogatása                       
-Kedvezményes borvásárlás biztosítása (10% kedvezmény a csoport részére)          

Menüajánlat borkóstolóval – 5 bor:
Classic menü:
Hideg vegyes helyi ízelítők (sajt, sonka, kolbász, körözött)    
Szarvas gulyás forró baguettel
Könnyű túrós béles

& Classic borkóstolóval (5 tétel): Egri Csillag 14', Fúzió fehér cuvée 12',Pinot Noir 12',Titi Bikavér 13', Szürkebarát édes 14'

Almagyar-Érseki Szőlőbirtok

A közvetlenül a város határa mellett fekvő Almagyar Érseki Szőlőbirtokon minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet: napfény, víz, szőlőtőkék, ízletes borok, kávé-különlegességek, háziszörp és limonádé. Az élmény még fokozható. Felfedezhetjük az egri borvidéket lóhátról, séta-repülővel vagy egy vagány, békebeli dzsipen utazva.