Kövessen Minket
HU
Szobafoglalás
(+36) 36 688 608

Környezetvédelem

A Saliris Resort működésének kiemelt célja a jogszabályi megfelelés, a környezetszennyezés elkerülése és a folyamatos fejlődés biztosítása. Úgy gondoljuk, hogy minden nap meg kell tennünk mindent az energiatakarékos költségtakarékos, víztakarékos és időtakarékos üzemeltetésért, ahol csak lehetséges. Törekvésünk, hogy a szálloda és a fürdő csak a szükséges energiát használja fel, szelektíven gyűjtsük a hulladékot, és körültekintően gazdálkodjunk a vízzel, kiemelten a gyógyvízzel.

Energia felhasználás

Műszakos munkatársaink naponta mérik, és havonta elemzik a fogyasztást. A gázfogyasztást napi szinten ellenőrizzük és dokumentáljuk. A közüzemi szolgáltató a szerződésnek megfelelően távvezérlés útján számítógépes rendszerrel ellenőrzi a negyedórás és órás gázfogyasztást és az elektromos áramfogyasztást. Az elektromos fogyasztókat rendszeresen felülvizsgáljuk. Szállodánk különleges belső építészete különböző fényforrás típusok alkalmazását követeli meg. A fényforrásaink 90%-a energiatakarékos, a maradék 10% teljesítménye 65Watt alatti.

Vízfelhasználás

A társaságunk tevékenysége során a munkavégzést úgy végezzük, hogy a vízfogyasztás mennyisége minél alacsonyabb legyen. A kontroll érdekében a karbantartó személyzet a három vízórát naponta leolvassa és a jogszabályi előírásoknak megfelelően a mérőállásokat üzemnaplóban rögzíti, majd elemzi.

Szilárd hulladékkezelés

Társaságunk területén kommunális, egészségügyi, irodai és veszélyes hulladékok keletkeznek. A veszélyes hulladékok előírásoknak megfelelően gyűjtjük. A környezetvédelmi tanácsadó minden év március 31-ig elkészíti az éves veszélyes hulladék bevallást. A hulladékokat szelektív módszerrel gyűjtjük a szállodában és a fürdőben is.

Az ózonréteg védelme

CFC gázt tartalmazó termékeket egyáltalán nem alkalmazunk. A tűzoltó készülékek megfelelnek a szabványnak. Munka baleset és tűzvédelmi szaktanácsadó céget foglalkoztatunk (Arago Bt), mely a törvényi előírások szigorú betartását folyamatosan ellenőrzi, így a tűzoltó készülékek rendszeres felülvizsgálatát is, melyről jegyzőkönyvet készít.

Beszerzésünk

A beszerzések során a környezeti hatásokat figyelembevételével a környezetre legkevésbé terhelő alternatíva kiválasztását részesítjük előnyben. Célunk az anyag– és energiafelhasználás folyamatos csökkentése.

Biodiverzitás

Csökkentjük a rovarölő-, gombaölő-, gyom irtószerek használatát, helyette természetes anyagokat részesítjük előnyben: csalán, só, citrom, szegfűszeg stb. Környezetirányítási rendszerünk célkitűzései között szerepel, hogy komposztálót hozzunk létre.

Zöld iroda

A zöld iroda elvei szerint működünk, ennek köszönhetően környezetbarát irodai termékeket használunk, az elektromos berendezéseket esténként kikapcsoljuk, figyelünk a szelektív szemét és papírgyűjtésre, a tonereket és patronokat lehetőség szerint újratöltjük.

Kedves Vendégeink!

A környezettudatos életmódra tekintettel kérjük Önöket, vegyék figyelembe kéréseinket:

Köszönettel,
Saliris Resort munkatársai

Ugye Ön sem akar lemaradni
különleges, valamint legfrissebb ajánlatainkról?


Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot