Kövessen Minket
HU
Szobafoglalás
(+36) 36 688 608

Szaunavilág

A fürdő exkluzív Szaunavilága különleges élményt kínál a szaunázás szerelmeseinek, melyben fürdőruhás és fürdőruhamentes rész található. A belső térben található szaunákat, valamint merülő medencét, két dézsa zuhanyt, zuhanyzókat és pezsgőmedencét fürdőruhában is használhatják vendégeink.

95 °C és 110 °C hőmérsékletű finn szaunáink körülbelül 10%-os páratartalommal rendelkeznek. A testi és lelki megújulás, a felfrissülés természetes helyei. Elősegíti a méregtelenítést, serkenti az anyagcserét, lazítják és bemelegítik az izmokat. Élénkítik a keringési rendszerek működését, erősítik az immunrendszert és fokozzák a bőr rugalmasságát. Kabinonként körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmasak.

A Ruku Thermium egy szoba, amelynek a falai infravörös sugarakkal vannak fűtve. 50 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik.
A hasznos infrasugarak minden oldalról egyformán érik a testet. Az izmok ellazulnak, az ízületek a meleg hatására hajlékonyabbak lesznek. A kabin valamennyi oldalfalába beépített fűtőelemek egyszerre és nagy felületen bocsátják ki magukból a hosszúhullámú infravörös C-sugarakat, amelyek egyenletesen oszlanak el a térben és a test mély rétegeibe hatolva fejtik ki hatásukat.
A Ruku Thermiumban regenerálódik a test. Körülbelül 4 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

Az aroma szauna 80 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik. Az alkalmazott illóolajok kettős hatást nyújtanak, orrunkon át beszippantjuk őket, bőrünkön keresztül szívódnak fel, mellyel erősítik immunrendszerünket, lelki kiegyensúlyozottságot biztosítanak. Körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A bio szauna 75 °C hőmérsékletű és körülbelül 20%-os páratartalommal rendelkezik. A szaunázáson túl minden érzékszervünket stimulálja, így fejti ki hatását testre és lélekre. Csak természetes alapanyagú illóolajokat és gyógynövényeket tartalmazhat. Körülbelül 5 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A gőzkabin 40-50 °C hőmérsékletű és magas páratartalommal működik. A gőzkabin előnye, hogy kevésbé terheli meg a szívet, mint a magas hőmérsékletű, alacsony páratartalmú finn szauna. Körülbelül 9 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

A Szaunavilág külső területén hazánkban először kerültek kialakításra rönkfából készült finn szaunaházak, a hozzájuk tartozó merülő medence és zuhanyzók, valamint a naturista napozók.

Felhívjuk minden vendégünk figyelmét, hogy a rönkházakat fürdőruhamentesen lehet használni. A szaunázáshoz szaunalepedőt biztosítunk, a fürdőruha viselése nem elfogadott.

A kabinok 85-95 °C hőmérsékletűek és körülbelül 10-15%-os páratartalommal rendelkeznek.

A nagyobbik szauna 30 fő, míg a kisebbik 20 fő kényelmes szaunázására alkalmas.

Naponta több alkalommal tartunk a rönkházakban szaunaszeánszokat, melyekről bővebb információt a fürdő információs pultjánál, valamint a Szaunavilág bejáratánál elhelyezett információs táblán találhat.

Néhány szeánsz a kedveltek közül:

Jeges

A jeges felöntés alatt keveredik a finn szauna intenzív forró levegője és a jég ellentéte, valamint a szaunamester technikájának köszönhetően testünkön többszöri jóleső borzongás fut végig szaunázás közben, mely hatására boldogsághormonok szabadulnak fel.

Sörös

A szaunamester sörös vizet locsol a kályhára, és sült kenyérhez hasonló illat járja át a szaunát. A sörben található vitaminok selymessé teszik a bőrt.

Mézes

A finn szauna melegét és a virágméz jótékony hatását egyesítve a szaunamester művészi munkája során bőrünk fellélegzik, selymessé válik és újjászületik, miután testünket mézzel bekentük.

Sós

A sós felöntés alatt a verejtéktől nedves bőrünket bedörzsöljük a szaunamester által kiosztott tengeri sóval, így megszabadulunk a szaunázás alatt megduzzadt és elhalt hámsejtektől és 3 millió verejtékmirigy válik lényegesen aktívabbá.

A Szaunavilág térítés ellenében (2 500 Ft/fő/nap) vehető igénybe.

Aktuális szaunaprogramjaink

Időpont

Hétfő

Kedd

Szerda

Csütörtök

Péntek

Szombat

Vasárnap

12:00

 

 

 

 

 

14:00

Ébredő erdő

Csendülő 

Tavaszi fuvallat

Spirit

Virágmező

Lágy szellő

Tavaszi frissesség

16:00

Citromfüves-sós

Olívás

Ánizsos-kókuszolajos

Narancsos-sós

Mentás-olívás

Kamiás-kókuszos

Gyömbéres sós

18:00

Orosz

Jeges borzongás

Sörös

MentaLista

orosz

Esti mámor

Jégeső

Öt érv, miért ne viseljen fürdőruhát szaunázás közben

10 jótanács szaunázás előtt:

Javallatok:

 • javítja az általános erőnlétet
 • erősíti az immunrendszert
 • fenntartja az erek rugalmasságát
 • szabályozza a vérnyomást
 • méregtelenít
 • regenerálja az izmokat
 • megfiatalítja a bőrt

Ellenjavallatok: 

 • magas vérnyomás, szívbetegség
 • daganatos betegségek
 • fertőző bőrbetegségek
 • nyílt sebek

Szavak helyett beszéljenek a képek